PRAVNO OBVESTILO

Za namene tega pravnega obvestila je spletna stran in pripadajoče podstrani na naslovu www.usnje-pika.si (v nadaljevanju Spletišče).

Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva na elektronskem naslovu www.usnje-pika.si so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine podjetja DANICA JARC S.P. (v nadaljevanju Lastnik) ali pravnih subjektov, katerih vsebine so vključene v Spletišču.

Omejitev odgovornosti

Lastnik se bo trudil za optimalno delovanje Spletišča, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo. Vsi uporabniki uporabljajo Spletišče na lastno odgovornost. Niti Lastnik, niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi Spletišča ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na Spletišču ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Lastnik tudi ne more biti odgovoren za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do Spletišča, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njegove uporabe. Lastnik ne more biti odgovoren za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe Spletišča.

Lastnik lahko te strani spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na Spletišču, lahko uporabljate za vašo osebno, domačo rabo, pri čemer ne smete spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljena je uporaba in tiskanje informacij ter gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na Spletišču ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa Spletišča za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Lastnik ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s Spletiščem. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost Lastnika za vse primere izključena.

To pravno obvestilo lahko Lastnik kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru redne uporabe Spletišča spremljate na teh straneh. Z uporabo te strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate.

Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja strani na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Izvensodno reševanje sporov – IRPS

Skladno z zakonskimi normativi lastnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

DANICA JARC S.P.  na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.  (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL)

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Varovanje osebnih podatkov in politika zasebnosti

Lastnik se zavezuje, da bo varoval in obdeloval posredovane osebne podatke in zasebnost uporabnikov spletišča v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali GDPR in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP – 1. Zbrane osebne podatke bo lastnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Lastnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletišča, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu lastnik posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Lastnik lahko avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Lastnik podatke o obiskanosti Spletišča uporablja za lastne potrebe.
Podjetje DANICA JARC S.P. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.
Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.
Podatki zbrani preko kontaktnih obrazcev so namenjeni pripravi ponudb in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Uradna in pooblaščena oseba podjetja je Danica Jarc, dosegljiva na e-naslovu: info@usnje-pika.si.

KAJ SO PIŠKOTKI?
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran oz. portal. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala glede na predhodni piškotek. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, saj je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče tudi analizirati promet na spletni strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to spletnemu mestu lahko v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Piškotek lahko prebere in uporablja le strežnik, ki je poslal piškotek. Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov.

Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

Začasni ali sejni piškotki
Trajni ali shranjeni piškotki
Lastni piškotki
Drugi piškotki

Piškotke lahko popolnoma blokirate tudi z uporabo nastavitev v vašem internet brskalniku, vendar vam posledično večina spletnih strani ne bo več delovala pravilno. Navodila kako se spreminjajo nastavite v najbolj priljubljenih brskalnikih ali brišemo piškotke iz računalnika, so na voljo na spodnjih povezavah:
Mozilla Firefox
Internet Explorer
Chrome
Safari

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?
Spodaj si lahko preberete seznam piškotov, ki so v uporabi na naši spletni strani. Zadnja posodobitev seznama je iz dne 05.12.2018. Prosimo, da seznam redno preverjate, v kolikor se bo dopolnjeval, glede na spremembe na naši spletni strani.

– SEJNI PIŠKOTKI
So nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Piškotek se izbriše iz vašega računalnika, ko zapustite spletno stran. (primer imena/oznake piškota: a603d8808740c5f7a93870cc71b514e7)
– GOOGLE ANALYTICS PIŠKOTKI
So piškotki namenjeni spremljanju statistike obiska naše spletne strani in ne vsebujejo vaših osebnih informacij. Služijo le za unikatno spremljanje obiskov. Piškotki ostanejo trajno shranjeni na vašem računalniku tudi potem, ko zapustite to stran (veljavnost piškotka je 2 leti od vašega obiska). Več o tej vrsti piškotov si lahko preberete tukaj. (primer imena/oznake piškota: __utma __utmb __utmc __utmv __utmz)

Vaše nastavitve bomo shranili v piškotek, ki beleži vaše želje glede zasebnosti (ime piškotka: cc_necessary).

Katalog izdelkov

Slike izdelkov so lahko simbolične.